prev next

Activiteiten

Ieder jaar zijn er een aantal activiteiten die we gezamenlijk met de kinderen doen. De kinderen vinden dit altijd erg leuk en ik vind het erg leuk om alle kindjes een keertje bij elkaar te hebben.

Sinterklaasfeest

Eind november/begin december vieren wij altijd het Sinterklaasfeest met alle kinderen en ouders. Natuurlijk neemt de Sint en zijn Pieten voor ieder kind een kadootje mee! 

Verjaardagen

Natuurlijk worden de verjaardagen van de kinderen niet vergeten. Er hangt een cijfer op de deur zodat iedereen kan zien hoeveel jaar de kinderen zijn geworden. Er wordt gezongen met muziekinstrumenten erbij, de jarige krijgt een kado en mag de kaarsjes op de taart uitblazen.

Fotograaf
In de zomer gaan wij met zijn allen op de foto. Er wordt een groepsfoto en een portretfoto gemaakt.

Uitstapjes

Regelmatig gaan wij op pad met de Kiddybus of bakfiets. Wij gaan dan bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of ergens picknicken. Of we gaan gewoon een rondje fietsen en kijken wat we allemaal tegenkomen.

Creatief

Naast deze activiteiten wordt het huis versierd met creatieve uitspattingen van de kinderen. We werken met maandelijkse thema's.

Zelfs de allerkleinsten knutselen al mee als zij dit leuk vinden. Er worden handen en voeten geverfd, wat kriebelt dat met die kwast tussen je teentjes :) en natuurlijk wordt er ook aan de verjaardag van papa's, mama's, broertjes, zusjes, opa's en oma's gedacht! Wij maken ook ieder jaar wat leuks voor Vader- en Moederdag.

Regelmatig bestel ik weer nieuwe materialen voor de afwisseling en kennismaking met andere materialen.

Naast het knutselen worden er ook educatieve spelletjes gedaan zoals bijvoorbeeld de spelletjes 'Bunny Boo' en 'Knappe Koppen'.