prev next


Activiteiten

Ieder jaar zijn er een aantal activiteiten die we gezamenlijk met de kinderen doen. De kinderen vinden dit altijd erg leuk en ik vind het erg leuk om alle kindjes een keertje bij elkaar te hebben.

Paasontbijt

Op Goede Vrijdag hebben wij het Paasontbijt. De kinderen nemen allemaal iets lekkers mee zoals eierkoeken, krentenbollen, croissantjes, broodjes enz. Daarnaast heeft Gastouder Nathalie ook nog eieren en ander lekkers. Natuurlijk lees ik een verhaal voor over Pasen of de Paashaas. Na het Paasontbijt gaan we eieren zoeken. Bij mooi weer buiten en anders binnen.

Sinterklaasfeest

Eind november/begin december vieren wij altijd het Sinterklaasfeest met alle kinderen en ouders. Natuurlijk nemen de zwarte Pieten voor ieder kind een kadootje mee!

Kerstontbijt

Op de vrijdag voor kerst hebben wij het Kerstontbijt. Dit komt eigenlijk op hetzelfde neer als het Paasontbijt. Een vanzelf ontstane traditie is dat alle kinderen 'deftig' gekleed zijn en we gaan met zijn allen op de foto onder de kerstboom. Ik lees een verhaal voor over Kerst.

Verjaardagen

Natuurlijk worden de verjaardagen van de kinderen niet vergeten. Er hangt een cijfer op de deur zodat iedereen kan zien hoeveel jaar de kinderen zijn geworden. Er wordt gezongen met muziekinstrumenten erbij, de jarige krijgt een kado en mag de kaarsjes op de taart uitblazen. 

Uitstapjes

Regelmatig gaan wij op pad met de wandelwagen of bakfiets. Wij gaan dan bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of ergens picknicken.Of we gaan gewoon een rondje fietsen en kijken wat we allemaal tegenkomen.

Creatief

Naast deze activiteiten wordt het huis versierd met creatieve uitspattingen van de kinderen. We werken met maandelijkse thema's.

Zelfs de allerkleinsten knutselen al mee als zij dit leuk vinden. Er worden handen en voeten geverfd, wat kriebelt dat met die kwast tussen je teentjes :) en natuurlijk wordt er ook aan de verjaardag van papa's, mama's, broertjes, zusjes, opa's en oma's gedacht! Wij maken ook ieder jaar wat leuks voor vader- en moederdag.

Regelmatig bestel ik weer nieuwe materialen voor de afwisseling en kennismaking met andere materialen.

Naast het knutselen worden er ook educatieve spelletjes gedaan zoals bijvoorbeeld de spelletjes 'Bunny Boo' en 'Knappe Koppen'.