Dagindeling

De globale, gezamenlijke dagindeling is als volgt (richtlijn):

Kinderen worden gebracht tot 9.00 uur. (in overleg later)

9:00 uur Fruit en water/sinaasappelsap, er is keuze uit appel, peer, banaan, mandarijn, mango, gele/groene kiwi. Daarnaast afgewisseld met soms meloen, ananas, druiven, tomaat, komkommer, pruim, frambozen, aardbei, blauwe bessen etc.

Spelen met 1 van de speelgoedbakken zoals blokken, duplo, dieren, auto’s en garage, poppen, babyspeelgoed, keukentje. Ze mogen een bak uit de kast uitkiezen en daarmee spelen, ze kunnen een (creatieve) activiteit aan tafel doen, boekjes lezen etc. Hierbij krijgt ieder kind 1-op-1-aandacht.

Bij mooi weer gaan wij lekker naar buiten in de tuin, wandelen of fietsen met de bakfiets.

+/- 11.30 uur thema-gericht filmpje kijken van het Zandkasteel of een ander kort filmpje wat bij het thema aansluit.

+/- 12:00 uur aan tafel voor de boterham met wat te drinken. Kinderen die wakker blijven gaan een rustige activiteit doen aan tafel of kijken een filmpje op de televisie welke geschikt is voor iedere leeftijd. Op zonnige dagen blijven wij in de schaduw of binnen tussen 12.00 en 15.00 uur i.v.m. de zonkracht.

Na het slapen aan tafel voor een koekje en drinken

+/- 16:00 uur vrij spel binnen of buiten

+/- 16:30 uur rustige activiteit zoals boekjes lezen

Tussen 16.00 uur en 18.00 uur worden de kinderen opgehaald, tenzij anders afgesproken.

Niet iedere dag verloopt hetzelfde. Bij mooi weer gaan we soms wandelen of met de bakfiets op pad. We kunnen dan bijvoorbeeld gaan picknicken waardoor de kinderen soms wat later naar bed gaan. Daarnaast hebben baby's zo hun eigen ritme. Voor kinderen van jonge leeftijd is het belangrijk dat zij een aantal herkenningspunten hebben op een dag.  

Begin- en eindtijd zijn bespreekbaar.