Maaltijden

Voor iedere maaltijd zingen we het liedje ‘Wij gaan lekker eten’. Voor de kinderen een punt van herkenning wanneer de maaltijd begint. Voor alle maaltijden geldt: geef a.u.b. eventuele allergieën door. Ook als u een bepaalde koek o.i.d. niet geschikt vindt voor uw kind. We proberen zoveel mogelijk gezamenlijk aan tafel te gaan.

Fruit

Fruit wordt door Gastouder Nathalie verzorgd. Wij eten ’s morgens rond 9.15 uur fruit na Kiki. Fruit wordt aangeboden in stukjes en wordt met een vork gegeten. Er wordt geprobeerd de kinderen zoveel mogelijk verschillende smaken aan te bieden. Dat betekent appel, peer, banaan, kiwi, mandarijn, druiven, aardbei, meloen, ananas enz. Bij het fruit drinken we water of versgeperst sinaasappelsap uit een beker of tuitbeker. Kinderen worden gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te prikken met de vork en zelf te drinken. Uiteraard onder begeleiding. Fruithapjes worden voor de allerkleinsten gemaakt. I.v.m. de ontwikkeling van de kinderen wil ik wel indien mogelijk beginnen met zachte stukjes. Hierbij wordt gekeken naar de behoeften en mogelijkheden van de kinderen.

Broodmaaltijden

Rond 12.00 uur gaan wij aan tafel voor een boterham. Brood en beleg kan door de ouders meegegeven worden. Dit kan ’s morgens meegegeven worden, maar ouders kunnen ook kiezen voor een broodmaaltijd van Gastouder Nathalie tegen een kleine vergoeding. Brood wordt in stukjes aangeboden, de kinderen worden gestimuleerd zoveel mogelijk zelf te eten. De eerste boterham is met hartig beleg, de tweede en/of derde is met beleg naar keuze. Bij de broodmaaltijd drinken we limonade, water of melk (in overleg).

Koek en snoep

In de middag eten we met elkaar een koekje en drinken we limonade, water of thee. Dit is bijvoorbeeld een lange vinger, rijstwafel, ontbijtkoek, Mariakoek, rozijntjes, cracker met of zonder smeerkaas of een andere koek. Snoep wordt in principe niet gegeven aan de kinderen, tenzij wij een verjaardag vieren en de traktatie bestaat uit snoep, dan eten wij natuurlijk de traktatie met elkaar. De keuze voor traktaties is aan de ouders. De hoeveelheid die de kinderen ’s middags krijgen van de traktatie wordt door Gastouder Nathalie gekozen. Er kan voor gekozen worden om een gedeelte te eten en de rest aan de kinderen mee naar huis te geven.

Drinken

De kinderen drinken uit een tuitbeker of beker. Iedere keer kies ik een andere smaak, zodat de kinderen niet iedere dag dezelfde limonade krijgen en er een beetje afwisseling in smaak is. Af en toe drinken wij ’s middags ook thee.

Flesvoedingen dient u te allen tijde zelf mee te geven.