Maaltijden

Voor iedere maaltijd zingen we het liedje ‘Wij gaan lekker eten’. Voor de kinderen een punt van herkenning wanneer de maaltijd begint. Voor alle maaltijden geldt: geef a.u.b. eventuele allergieën door. Ook als u een bepaalde koek o.i.d. niet geschikt vindt voor uw kind. We proberen zoveel mogelijk gezamenlijk aan tafel te gaan.

Fruit

Fruit wordt door Gastouder Nathalie verzorgd. Wij eten ’s morgens rond 9.15 uur fruit na Kiki. Fruit wordt aangeboden in stukjes en wordt met een vork gegeten. Er wordt geprobeerd de kinderen zoveel mogelijk verschillende smaken aan te bieden. Dat betekent appel, peer, banaan, kiwi, mandarijn, druiven, aardbei, meloen, ananas enz. Bij het fruit drinken we water of versgeperst sinaasappelsap uit een beker of tuitbeker. Kinderen worden gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te prikken met de vork en zelf te drinken. Uiteraard onder begeleiding. Fruithapjes worden voor de allerkleinsten gemaakt of zij eten uit het vuistje. I.v.m. de ontwikkeling van de kinderen wil ik wel indien mogelijk beginnen met zachte stukjes. Hierbij wordt gekeken naar de behoeften en mogelijkheden van de kinderen.

Broodmaaltijden

Rond 12.00 uur gaan wij aan tafel voor een boterham. Brood en beleg kan door de ouders meegegeven worden. Brood wordt in stukjes aangeboden, de kinderen worden gestimuleerd zoveel mogelijk zelf te eten. Bij de broodmaaltijd drinken we limonade, water of melk (in overleg).

Koek en snoep

In de middag eten we met elkaar een koekje en drinken we limonade, water of thee. Dit is bijvoorbeeld een lange vinger, rijstwafel, ontbijtkoek, Mariakoek, rozijntjes, cracker met of zonder smeerkaas of een andere koek. Snoep wordt in principe niet gegeven aan de kinderen, tenzij wij een verjaardag vieren en de traktatie bestaat uit snoep, dan eten wij natuurlijk de traktatie met elkaar. De keuze voor traktaties is aan de ouders. Er kan voor gekozen worden om een gedeelte te eten en de rest aan de kinderen mee naar huis te geven.

Drinken

De kinderen drinken uit een tuitbeker of beker. Iedere keer kies ik een andere smaak, zodat de kinderen niet iedere dag dezelfde limonade krijgen en er een beetje afwisseling in smaak is. Af en toe drinken wij ’s middags ook thee.

Flesvoedingen worden door de ouders meegegeven.